Page 1 of 3
Akker, van den

Greetje van den Akker, Den Haag

‘In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en sinds 2008 woon en werk ik in Den Haag. Ik maak werk in gemengde technieken, vrij werk of gemaakt nav een [bijbels] thema.
Regelmatig wordt mijn werk gebruikt voor ‘kunst in de kerk’.

greetjevdakker@gmail.com
www.greetjevdakker.exto.nl

Alexander

Henriëtte Alexander, Doorn

Opleiding: HBO lerarenopleiding tekenen/textiele vakken.
Cursussen: schilderen Gooise Academie, boetseerbegeleiding, digitale grafische vormgeving en beeldbewerken.
Technieken: schilderen / mixed media, boetseren - bronzen sculpturen, digital art – prints op papier, textiel en alluminium.
Thematiek: interactie tussen mensen, schepping, bijbel.

alexander.h@planet.nl
www.henriettealexander.nl

Alkema

Josefien Alkema, Huizinge

Ik maak schilderijen en tekeningen in verschillende technieken, o.a. olie en acrylverf, krijt en inkt. Het landschap is een motief dat blijft, beleving van ruimte en vrijheid en een spiegel van de ziel: sferen, stormen, licht en donker. De beweging en het licht zijn de bepalende elementen in mijn werk, waardoor het zich op de grens van abstractie en figuratie beweegt.

Een andere laag in mijn beleving van het landschap is het besef dat het een plaats is waar levens zich afspelen, waar herinneringen en emoties aan verbonden zijn. Een onzichtbare wereld van ervaringen, wat beeldend een impact heeft.

info@josefienalkema.nl
www.josefienalkema.nl

Baars

Greetje Baars, Driebergen

Opleiding: HKU Utrecht.
Er wordt gewerkt met acryl op doek:
In de overweldigende natuur beheerst je een gevoel van grootsheid.En de tijd valt daar weg. We komen dan dichter bij de essentie der dingen en ervaren onze vergankelijkheid.

Dat hebben we nodig om gevoelig te kunnen zijn voor die andere werkelijkheid.Er bestaat dan iets dat veel groter is dan wij,dan ons verlies, dan ons verdriet. We worden geconfronteerd met ons diepste verlangen: de aanraking van de levende God.

info@greetjebaars.nl
www.greetjebaars.nl

Berg, van den

Tineke van den Berg, Nieuw-Loosdrecht

Opleiding schilderen en grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva te Groningen.
Maakt schetsen in aquarel van landschappen, stadsgezichten, portretten en tekent die over op een triplexplaat. Daarvanaf drukt ze haar prenten in kleur, laag over laag. Daarbij werkt ze volgens de reductiemethode, waardoor de plaat na afloop helemaal kaalgesneden is; herdruk is dus niet mogelijk, de oplage is beperkt.
Lichtval en de werking van kleuren op elkaar zijn voor haar belangrijk.
Ze is lid van het Landelijk Kunstenaars Genootschap ‘De Ploegh’ en van de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers ‘Holt’.

tinekevandenb@gmail.com
www.tinekevandenberg.com

Beuker

Marjan Beuker, Leeuwarden

Marjan Beuker is helemaal gefascineerd door licht en water. Licht is voor haar synoniem voor warmte en geborgenheid. Water staat voor vrijheid en verlangen. Het zijn elementen die telkens weer terug komen in haar werk. Direct of in afgeleide vorm. Het licht zie je bijvoorbeeld terug in helder kleurgebruik. Water uit zich in veel blauwe tonen, doorzichtigheid, zwevende beelden, vertekeningen, beweging en herhaling”.

“Inhoudelijk wordt ze geïnspireerd door de wereld en de mensen om haar heen. Haar drijvende kracht is haar streven om de toeschouwer zich te laten verwonderen. Zij vind het leuk om in haar kunst vragen te stellen of mensen op het verkeerde been te zetten”.

info@marjanbeuker.nl
www.marjanbeuker.nl

Boersma

Douwe Boersma, Sauwerd

Sinds 1995 bezig met het bouwen van diverse objecten. Mijn werk behoeft niet noodzakelijkerwijs mooi te zijn, maar symboliseren veelal bijbelse, dan wel religieuze thema`s. Ik noem het vaak illustraties van een bijbeltekst. Daarnaast schilder ik scheepsportretten, veelal in opdracht. Heb binnen kerkelijke kringen diverse exposities gehouden. Ik ben autodidact en ben van beroep scheepsbouwer en schipper geweest.

boersma.douwe@gmail.com

Boersma

Anna Boersma, Amsterdam

Verlangend ben ik om met kleur, vorm te geven aan mijn verwondering over de schepping en haar Schepper. Zoekend ontdek ik het verschillende materiaal wat ik hier voor mag gebruiken.

Techniek: schilderen, acryl en gemengde techniek
Opleiding: autodidact, diverse cursussen o.a. Zomer- en winteracademies
Expositie: o.a. In kerken
Opdrachten: particulier/ kerken
Publicaties: n.a.v. Exposities in tijdschrift en kerkblad

aboersma58@gmail.com
www.christelijke-kunst.nl

Bolt

Marijke Bolt, Almere

Marijke Bolt houdt zich als beeldend kunstenaar vooral bezig met beeldhouwen, tekenen en textiele werkvormen.
In haar ruime atelier geeft ze les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast maakt ze vrij werk en in opdracht.
Haar werk is meestal gestileerd of geabstraheerd en wordt gekenmerkt door ronde, organische vormen en vloeiende lijnen.
Met een beeld geeft Marijke uiting aan gedachten of gebeurtenissen die te maken hebben met menselijke relaties en gevoelens die daarbij worden opgeroepen. Bij dit proces speelt haar geloof in God een belangrijke rol.

marijkebolt1@gmail.com
www.sculpturesandimages.nl

Bosch, van den

Grady van den Bosch, Huizen

Mijn beeldend werk is divers: beelden met fotografische middelen, willekeurige materialen, video en videoanimatie, en in de vorm van installaties. Ik leg toevallig gevonden of bewust gekozen of gecomponeerde beelden vast, vanwege een symboliek of symbolische fascinatie. Soms vanwege een esthetische fascinatie, of als ongepolijste momentuitsnede. Zoals wat ik vind op straat of op bouwplaatsen. Het gaat om zoektochten, of onderzoeken, of juist om credo’s. Vaak gebruik ik de mobiele telefoon. Mijn werk is conceptueel, veelal christelijk religieus van thematiek. Soms combineer ik beeld met poëzie.
Opleiding: Docent Muziek, Master Kunsteducatie, diversen CNV Kunst & Cultuur en Christian Artists Seminar.

gradyvandenbosch@kpnmail.nl
www.gradyvandenbosch.nl

Bovekerk-v.d.Vlugt

Ingrid Bovekerk-v.d.Vlugt, Moerkapelle

De opleiding die ik gevolgd heb is de Kunstacademie te Rotterdam, vanaf 1996 geef ik teken en schildercursussen aan kinderen (7 t/m 17) en volwassenen, workshops en creatieve kinderfeestjes. Het atelier staat achter in de tuin, het is ruim en licht.

De laatste schilderijen zijn bloemen in mix media: zand, touw, gesso/gel medium en acrylverf . En een serie oude bomen, waar ik nu mee bezig ben.
Verder teken en schilder ik diverse onderwerpen, en werk ik in opdracht. Een van de laatste is oa. een trouwboeket met de trouwtekst erop.

info@atelierartistique.nl
www.atelierartistique.nl

Brilman – de Mooy

Henriëtte Brilman - de Mooy, Amersfoort

Beeldend kunstenaar en docent Henriëtte Brilman-de Mooy maakt schilderijen en bronzen beelden. Zij laat zich inspireren door de voor haar grootste Kunstenaar aller tijden,de Schepper.
“De stilte en rust aan zee, kleuren,vormen, lijnen en texturen in de natuur, de schoonheid van het leven, een klein detail, een spelend kind, een emotie, een beweging, roest, een oude deur of muur, in combinatie met de bijbel, zijn één en al bron van creativiteit voor mij”.
Henriëtte schildert met acrylverf en natuurlijke materialen. Haar bronzen beelden, worden door haarzelf gegoten, afgewerkt en gepatineerd. Ook geeft zij verschillende creatieve cursussen en workshops.

artjet@hetnet.nl
www.art-jet.nl

Broersma

Kim Broersma, Zwolle

Kim Broersma is een kunstenaar met een gevarieerde stijl en geniet van de onuitputtelijke mogelijkheden van de beeldende kunst. Ze vindt steeds weer nieuwe beeldconcepten en laat zich dan ook niet in een hokje plaatsen. Kim vindt haar inspiratie in alledaagse voorwerpen, de Street art, kleurencombinaties, verouderingsprocessen van metaal en natuurlijk materiaal. Zij schildert voornamelijk op doek met acryl en schuwt het digitaal werken niet.

Een bijzondere kant van haar werk is het oxideren van koperplaatjes. Hiervan maakt zij prints afgedrukt op geborsteld aluminium. De lichtinval bepaalt de intensiteit van het beeld, waardoor het een bijzondere uitstraling geeft.

info@kimbroersma.nl
www.kimbroersma.nl
www.kimbroersma.exto.nl

Delft-Rebel, van

Gerdien van Delft-Rebel, Hilversum

Door mijn studies aan het Grafisch Lyceum en de Willem de Kooning Academie ben ik opgeleid tot beeldenmaker. Sinds 2003 werk ik zelfstandig onder de naam Studio Rebel in mijn geboorteplaats Hilversum, o.a. als beeldend kunstenaar en illustrator. De laatste jaren verschuift het accent steeds meer naar mijn autonoom beeldend werk. Het recyclen van materialen als: oude sokken, plastic en (voor een) ander waardeloos materiaal is een belangrijk onderdeel van mijn werk: Conceptuele kunst met een boodschap, glimlach en een maatschappijkritisch tintje.
Het is voor mij een levensbehoefte om scheppend bezig te zijn. Omdat Hij begon.

gerdien@studiorebel.nl
facebook.com/studiorebel
studiorebel.nl

Dingen, van

Wiebe van Dingen, Apeldoorn

Werkt met diverse materialen aan Bijbelse thema’s, zoals Hoop, Opstanding en Relaties.
Verweerd en beschadigd hout staan in zijn werk synoniem voor de mens. Het hout maakt hij schoon. De ontstane vorm, met zijn eigenheid, wordt verwerkt tot een beeld dat inspireert tot processen van vernieuwing. “Zie, Ik maak iets nieuws, nu zal het uitspruiten, zul je er geen acht op slaan? Ja, ik zal een weg in de woestijn maken, rivieren in de wildernis.” (Jes. 43:18,19)
De Gebedsnoot is een uniek product van zijn hand. De geschiedenis van dit voorwerp gaat terug naar de dagen van Jezus. “Een inspirerend geschenk en een reisgenoot op ieders levensweg”.
Als docent kunstvakken deelt Wiebe zijn kennis en vaardigheden. Kernwoorden: overleg, expositie, onbegrensd.

wiebe@gebedsnoot.nl
www.gebedsnoot.nl

Eschbach

Kea Eschbach, Amersfoort

Acryl vind ik heerlijk materiaal om mee te werken. Vaak gebruik ik daarbij het palletmes.
Het liefst werk ik vanuit vrije expressie en associaties op groot formaat.
Noem het maar: abstract expressionisme.
De laatste jaren werk ik ook met objecten. Daarbij vindt een versobering plaats in mijn werk.
Men spreekt dan ook over ‘conceptual art’.
Tijdens het ‘feest van de Geest’ in Driebergen exposeerde ik dit kunstwerk, dat niet aan de muur hangt, maar op de grond ligt.

kea@kunstcel.nl
www.kunstcel.nl

Floris

Jany Floris, Brouwershaven

Jany Floris maakt overwegend olieverfschilderijen die hun inspiratie vinden in de woorden en de Geest van God. Beelden en teksten worden haar aangereikt via meditatie, de bijbel, de schepping en Jany probeert met kleur dat te vatten. Soms abstract, soms meer figuratief, soms met een toevallig stuk materie er in verwerkt. Ook in workshops probeert ze mensen plezier te geven in kleur en het vinden van geestelijke beelden. Het experimenteren met allerlei materialen past hierbij.

janyfloris@hetnet.nl
www.colorsofgod.nl

Gennisse

Ron Gennisse, Dordrecht

Opleiding: -Grafische School Utrecht, esthetica 1975 - 1979

Het werk:
Een nieuwe litho ontstaat bij mij vanuit de directe vertaling van wat ik ervaar. Dit schept meestal een abstracte basisvorm en wordt uitgewerkt als een zelfstandige 'schilderkunstige' uitdaging. Het is de inhoud die de kleur, de vorm en het ritme bepaalt. Dit samen vormt het werk tot een eigenheid met open en evenwichtige vormen. Het ‘wit’ van het papier is nadrukkelijk aanwezig, het vormt een deel van het ‘licht’ dat ik de toeschouwer wil aanreiken.

info@rongennisse.nl
www.rongennise.nl

Hazelzet

Myriam Hazelzet, Renkum

Zij volgde haar opleiding schilderen aan de K.A.B.K. Den Haag en de Groningse Academie Minerva (1990). Vanaf 1989 op Curacao, waar ze meewerkt aan een samenwerkingsverband en Internationale tentoonstellingen. Sinds 1998 in NL. waar het leven, dromen, de Bijbel inspiratiebron zijn voor haar symbolische werken.

Zij omschrijft; Ikoon van onzichtbare wereld, denkbeeld, monument in kindertaal, gevormd door verf, stof, perspex trouwjurk, hout van eeuwen, koloniaal, dekbed rood-wit-blauw, verbindt hemel en aarde, mensje in eeuwigheid, hangt kunstgebed aan touw, tranenzee, bloedgekerfd oorlogsspoor, Bron van herstel, hartsverbonden liefde, Passievol Maker, verwondering daarvoor, IK BEN, levensadem in opgang, De nieuwe dag breekt door.

Gote vrijheid in materiaalkeuze kenmerkt haar doeken/objecten, niet in een stijlhokje te vangen. Diverse kunstprojecten, les, workshops. Exposities in Curacao, NewYork, Frankrijk, Duitsland, Nederland.

myriam@hazelzet.org
myriam.hazelzet.org

Heslinga

Wijnanda Heslinga, Almere

Ik vind het mooi om het innerlijk te verbeelden. Als iets moeilijk in woorden is te vangen, dan kan er al schilderend iets loskomen, een soort zoekend schilderen. De natuur, een foto of een tekst kan ook een bron van inspiratie zijn. Soms kan creatief bezig zijn helpen een gebeurtenis (ernstige ziekte, verlies van dierbare e.d.) te verwerken. Intense emoties uiten op een beeldende manier kan troosten, kracht geven wanneer woorden tekort schieten.
Mijn werk is meestal figuratief abstract. Vaak heeft het ook een religieussymbolische betekenis. Ik werk vooral met acrylverf op diverse ondergronden met meervoudige technieken.

wijnanda.heslinga@gmail.com
www.schildertaal.nl