Beeldend

Ingrid Bovekerk-v.d.Vlugt, Moerkapelle

De opleiding die ik gevolgd heb is de Kunstacademie te Rotterdam, vanaf 1996 geef ik teken en schildercursussen aan kinderen (7 t/m 17) en volwassenen, workshops en creatieve kinderfeestjes. Het atelier staat achter in de tuin, het is ruim en licht.

De laatste schilderijen zijn bloemen in mix media: zand, touw, gesso/gel medium en acrylverf . En een serie oude bomen, waar ik nu mee bezig ben.
Verder teken en schilder ik diverse onderwerpen, en werk ik in opdracht. Een van de laatste is oa. een trouwboeket met de trouwtekst erop.

info@atelierartistique.nl
www.atelierartistique.nl

Henriëtte Brilman - de Mooy, Amersfoort

Beeldend kunstenaar en docent Henriëtte Brilman- de Mooy maakt schilderijen en bronzen beelden. Zij laat zich inspireren door de voor haar grootste Kunstenaar aller tijden,de Schepper.
“De stilte en rust aan zee, kleuren,vormen, lijnen en texturen in de natuur, de schoonheid van het leven, een klein detail, een spelend kind, een emotie, een beweging, roest, een oude deur of muur, in combinatie met de bijbel, zijn één en al bron van creativiteit voor mij”.
Henriëtte schildert met acrylverf en natuurlijke materialen. Haar bronzen beelden, worden door haarzelf gegoten, afgewerkt en gepatineerd. Ook geeft zij verschillende creatieve cursussen en workshops.

artjet@hetnet.nl
www.art-jet.nl

Kim Broersma, Zwolle

Kim Broersma is een kunstenaar met een gevarieerde stijl en geniet van de onuitputtelijke mogelijkheden van de beeldende kunst. Ze vindt steeds weer nieuwe beeldconcepten en laat zich dan ook niet in een hokje plaatsen. Kim vindt haar inspiratie in alledaagse voorwerpen, de Street art, kleurencombinaties, verouderingsprocessen van metaal en natuurlijk materiaal. Zij schildert voornamelijk op doek met acryl en schuwt het digitaal werken niet.

Een bijzondere kant van haar werk is het oxideren van koperplaatjes. Hiervan maakt zij prints afgedrukt op geborsteld aluminium. De lichtinval bepaalt de intensiteit van het beeld, waardoor het een bijzondere uitstraling geeft.

info@kimbroersma.nl
www.kimbroersma.nl
www.kimbroersma.exto.nl

Gerdien van Delft-Rebel, Hilversum

Door mijn studies aan het Grafisch Lyceum en de Willem de Kooning Academie ben ik opgeleid tot beeldenmaker. Sinds 2003 werk ik zelfstandig onder de naam Studio Rebel in mijn geboorteplaats Hilversum, o.a. als beeldend kunstenaar en illustrator. De laatste jaren verschuift het accent steeds meer naar mijn autonoom beeldend werk. Het recyclen van materialen als: oude sokken, plastic en (voor een) ander waardeloos materiaal is een belangrijk onderdeel van mijn werk: Conceptuele kunst met een boodschap, glimlach en een maatschappijkritisch tintje.
Het is voor mij een levensbehoefte om scheppend bezig te zijn. Omdat Hij begon.

gerdien@studiorebel.nl
facebook.com/studiorebel
studiorebel.nl

Wiebe van Dingen, Apeldoorn

Werkt met diverse materialen aan Bijbelse thema’s, zoals Hoop, Opstanding en Relaties. Verweerd en beschadigd hout staan in zijn werk synoniem voor de mens. Het hout maakt hij schoon. De ontstane vorm, met zijn eigenheid, wordt verwerkt tot een beeld dat inspireert tot processen van vernieuwing. “Zie, Ik maak iets nieuws, nu zal het uitspruiten, zul je er geen acht op slaan? Ja, ik zal een weg in de woestijn maken, rivieren in de wildernis.” (Jes. 43:18,19)
De Gebedsnoot is een uniek product van zijn hand. De geschiedenis van dit voorwerp gaat terug naar de dagen van Jezus. “Een inspirerend geschenk en een reisgenoot op ieders levensweg”.
Als docent kunstvakken deelt Wiebe zijn kennis en vaardigheden. Kernwoorden: overleg, expositie, onbegrensd.

wiebe@gebedsnoot.nl
www.gebedsnoot.nl

Kea Eschbach, Amersfoort

Acryl vind ik heerlijk materiaal om mee te werken. Vaak gebruik ik daarbij het palletmes. Het liefst werk ik vanuit vrije expressie en associaties op groot formaat.
Noem het maar: abstract expressionisme.
De laatste jaren werk ik ook met objecten. Daarbij vindt een versobering plaats in mijn werk.
Men spreekt dan ook over ‘conceptual art’.
Tijdens het ‘feest van de Geest’ in Driebergen exposeerde ik dit kunstwerk, dat niet aan de muur hangt, maar op de grond ligt.

kea@kunstcel.nl
www.kunstcel.nl

Jany Floris, Brouwershaven

Jany Floris maakt overwegend olieverfschilderijen die hun inspiratie vinden in de woorden en de Geest van God. Beelden en teksten worden haar aangereikt via meditatie, de bijbel, de schepping en Jany probeert met kleur dat te vatten. Soms abstract, soms meer figuratief, soms met een toevallig stuk materie er in verwerkt. Ook in workshops probeert ze mensen plezier te geven in kleur en het vinden van geestelijke beelden. Het experimenteren met allerlei materialen past hierbij.

janyfloris@hetnet.nl
www.colorsofgod.nl

Ron Gennisse, Dordrecht

Een nieuw werk ontstaat bij mijn vanuit de directe vertaling van wat ik ervaar. Dit schept een basisvorm die wordt uitgewerkt als een zelfstandige schilderkunstige uitdaging waarbij het werk zijdelings naar haar vertrekpunt lijkt te wijzen. Het wit van het papier is nadrukkelijk aanwezig, het vormt een deel van het ‘licht’ dat ik de toeschouwer wil aanreiken.

Veel van mijn werk vindt zijn oorsprong rond de thema’s ‘Vrijheid’ zoals het zoeken, vinden van vrijheid of het gebrek eraan en de ‘Natuur’.

Beschrijving afbeelding:
Tite: weerstand
Jaar: 2018
Techniek: litho
Formaat: 50 x 65 cm (in passe-partout)

info@rongennisse.nl
www.rongennise.nl

Myriam Hazelzet, Renkum

Zij volgde haar opleiding schilderen aan de K.A.B.K. Den Haag en de Groningse Academie Minerva (1990). Vanaf 1989 op Curacao, waar ze meewerkt aan een samenwerkingsverband en Internationale tentoonstellingen. Sinds 1998 in NL. waar het leven, dromen, de Bijbel inspiratiebron zijn voor haar symbolische werken.

Zij omschrijft; Ikoon van onzichtbare wereld, denkbeeld, monument in kindertaal, gevormd door verf, stof, perspex trouwjurk, hout van eeuwen, koloniaal, dekbed rood-wit-blauw, verbindt hemel en aarde, mensje in eeuwigheid, hangt kunstgebed aan touw, tranenzee, bloedgekerfd oorlogsspoor, Bron van herstel, hartsverbonden liefde, Passievol Maker, verwondering daarvoor, IK BEN, levensadem in opgang, De nieuwe dag breekt door.

Gote vrijheid in materiaalkeuze kenmerkt haar doeken/objecten, niet in een stijlhokje te vangen. Diverse kunstprojecten, les, workshops. Exposities in Curacao, NewYork, Frankrijk, Duitsland, Nederland.

myriam@hazelzet.org
myriam.hazelzet.org

Wijnanda Heslinga-van Dijk, Almere

Schilderen en boetseren: iets uit je innerlijk of de werkelijkheid om je heen op jouw manier vormgeven. Dat is schildertaal!
Ik vind het mooi om het innerlijk te verbeelden en daardoor ontstaat “soul art”. Ook de wereld om mij heen: de natuur, woorden, geloof, teksten of verhalen van mensen kunnen een bron van inspiratie zijn. Mijn werk laat de beleving van het leven zien: emotie, kracht, hoop, schoonheid. Het beeld raakt aan het innerlijk en is een reactie op het leven.
Ik werk figuratief abstract en hou ervan materialen toe te voegen. Daardoor ontstaat ook reliëf in het werk. In mijn boetseerwerken “schilder” ik als het ware met klei en glazuren.
Kunst kan kracht geven en bemoedigen.

wijnanda.heslinga@gmail.com
www.schildertaal.nl