Beeldend

Erik van ’t Hoff, Leidschendam

Deze afbeelding is er één van een serie. De beleving rondom een kerkgebouw is het thema. Hier ziet u de kerk, geworteld in de aarde en verbonden met het hogere.
Mijn schilderwerk wissel ik af met pentekeningen en het vervaardigen van houten wandobjecten. In mijn werk is meestal iets te vinden dat de kijker verleidt tot een beleving van het hogere, van het licht. Al was het maar omdat de vogel, als teken van de geest telkens weer opduikt. Ik ben lid van ArtiBrak (Voorburg), het kunstenaarscollectief WIT in het Westland, de kunstgroep Wassenaar en de kunstenbond van het CNV.

hoffwerk@casema.nl
www.hoffwerkateliers.nl

Frans van Hoffen, Nunspeet

Hij heeft heel zijn leven al getekend, geschilderd, gedicht, gemusiceerd en allerlei vormen van keramiek en boetseren beoefend. De laatste tien jaren werkte hij vooral aan zijn serie van 10 olieverfschilderijen (80x60cm) over de APOCALYPS. Daarnaast maakte hij vele portretten in olie en aquarel. Schilderijen vanuit Bijbelse onderwerpen inspireren hem het meest. U ziet hierboven één van zijn schilderijen uit deze serie: ‘de vier paarden’ (Openb. 6) Door zijn vele voorstudie raakte hij steeds meer geïnspireerd en maakte hij over elk van die schilderijen één of meerdere gedichten. Wat hij bij eerder schilderwerk ook al vaker deed. Over zijn andere schilderwerk en gedichten kunt u op zijn website meer lezen, evenals over zijn vele hobby’s (en die van zijn vrouw). Hij geeft ook zeer boeiende presentaties over de serie APOCALYPS! Ze hangen momenteel in de TU in Kampen (Broederweg).

f.hoffen@chello.nl
www.fransvanhoffen.nl

Peter Hofland, Rotterdam

Bekend geworden door zijn typische kleurrijke Rotterdamse werk, lid van Pinkstergemeente Kom&Zie te Rotterdam. Eigen stijl, verwant aan pop art en impressionisme/expressionisme, charmant, kernachtig werk. Probeert een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij dmv zijn werk.
Schildert, tekent, maakt keramiek, schrijft korte oppeppende gedichten en ontwerpt opdrukken voor T-shirts. Staat met beide benen in de maatschappij en kunstwereld en is overtuigd gelovend in God. Overige thema's: reisindrukken, mode, creatieve abstracties, koningshuis, de moderne vrouw, de multicultuur. Schoonheid en harmonie als motief.

info@peterhofland-art.com
www.peterhofland-art.com

Jackie Howard

Gods hartslag voor zijn volk en verwondering over de schoonheid en passie die ons omringt, is wat ik probeer te vangen in mijn werk.
Studie en meditatie maken daarbij deel uit van het creatieve proces. Het Woord inspireert mij mateloos, met name de diepere laag die zichtbaar wordt vanuit het Joodse denken. De rijkdom die ik daarin vind wordt in mijn werk zichtbaar door gelaagdheid en een rijke structuur. Een kleur opbouwen tot deze gaat bloeien, betekenis krijgt. Door vezels, verfbaden, papier en textiel te combineren met moderne technieken ontstaat een organische textuur; experimenteren vormt daarbij een voortdurend spel.

Ik werk thematisch maar ook in opdracht. Mijn doeken hebben vaak een groot formaat, ook geschikt voor kerken, gemeenschapsruimtes en kapellen.
Exposities, Lezingen & Workshops sinds 2007.

info@jackiehoward.nl
www.jackiehoward.nl

Anneke Ingelse, Gouda

Anneke Ingelse maakt collages, aquarellen en schilderijen van acryl en olieverf.
Haar opleiding ontving zij bij Jan van Lokhorst en aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.
Zij ontwierp verschillende covers voor diverse muziekuitgeverijen, zoals o.a. de beide covers voor de 6-delige orgelmethode “Organo Pleno” en voor de 4-delige orgelserie “Organo Pleno +, in opdacht van European Music Centre.
Anneke Ingelse exposeert regelmatig.
Zij exposeerde in 2012 met een serie van 8 collages: “Goudse Glazen opnieuw verteld” en 5 zelfportretten, eveneens collages, in de St. Janskerk te Gouda.

anneke.ingelse@endoria.nl
www.anneke-ingelse.nl

Annewil Jansen, Nijverdal

Opleiding: lerarenopleiding beeldende vorming Hogeschool Windesheim in Zwolle. Momenteel geef ik kunstlessen aan kinderen op scholen en in museum Memory in Nijverdal.
In mijn vrije werk laat ik me leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. Hierbij gaat het niet om het maken van ‘realistische kopieën’, maar om het opnieuw ordenen van ruimte en sfeer. Ik heb een sterke neiging seizoenskleuren uit te buiten in mijn abstracte, getransformeerde landschappen. Ik noem ze Heartland. Heartland is het verlangen tot rust te komen en uit te zien naar de nieuwe schepping.

annewiljansen@gmail.com
www.behance.net/kunst7

Marion de Jong, Amersfoort

Ik probeer dicht bij het hart van God te leven en van daaruit kunst te maken. Mijn werk komt tot stand tijdens en door gebed. Ik noem dit profetisch schilderen.
Mijn stijl is intuïtief, expressief, kleurrijk en wordt in acrylverf en gemengde techniek uitgevoerd, zowel figuratief als abstract. Daarnaast werk ik in realistische stijl met olieverf.
Sinds 2006 geef ik schildercursussen voor groepen en gemeenten (op aanvraag). Ik schreef het boek Profetisch Schilderen. Sinds 2010 geef ik jaarlijks schilderles op de Creative Discipelship Trainingschool van Jeugd met een Opdracht in Zwitserland.

marion@profetischschilderen.nl
www.profetischschilderen.nl
www.propheticpainting.com

Jos de Jongh, Bussum

De thematiek van de schilderijen die Jos maakt, vindt hij vooral in de Bijbel, zowel in het Oude Testament als Nieuwe Testament, de Joodse- en Christelijke tradities en geestelijk leven. Andere inspiratiebronnen zijn de natuur: landschappen zowel als stillevens; impressies van reizen, en dagelijkse taferelen.
Hij gebruikt acryl- en olieverf op linnen, maar ook digitale technieken waardoor afdrukken kunnen worden gemaakt op elk gewenst formaat.
De beelden worden vaak in zekere mate geabstraheerd, en hebben dikwijls profetische aspecten in de symboliek die uitnodigen tot een ontdekking.

josdejonghart@gmail.com
www.josdejongh.nl

Peter de Jongste, Zwolle

“Ervaring is niet wát je meemaakt, maar wat je doet met wat je meemaakt!” Als docent heb ik dit principe jaren voorgehouden aan leerlingen. Ook voor mij is dit een dagelijks terugkerend uitgangspunt. Met één van de oudst bekende schildervormen, “het schilderen met bijenwas” of wel Encaustic Art, wil ik mensen kennis laten maken met deze specifieke kunstvorm. De schilderijen kenmerken zich door hun sprekende kleuren en duurzaamheid. De schilderijen kunnen worden gemaakt op speciaal papier, hout, linnen e.d. Ook is Encaustic Art goed te combineren met vele schildertechnieken en/of andere beeldende kunstvormen.

peterdejongste@wasschilderijen.nl
www.wasschilderijen.nl

Jacob Kleyn, Amsterdam

Jacob Kleyn 's main and the most well-known works are his Monotypes , in which the artist tells about his sufferings and hopes with unusual sincerity . He invites us to step inside his heart . His images are direct and raw, they are going straight to the soul . Uncovering deep emotions and psychological processes , visible in  few subtle lines or a seemingly casual shadow .

( Photo ) :
Jacob Kleyn
“ Stardust ” , 2016
Oil on Canvas , 90-120 cm.

Jacob Kleyn
Meeuwenplein 13 hs
1022 BK Amsterdam
Tel . 020 7714675
jaapkleyn3@gmail.com