Beeldend

Lydia Kool-Neuteboom, Rotterdam

Schilderen is voor mij als ademhalen: zoals bomen zuurstof opnemen ’s nachts en zuurstof afgeven overdag. Ik schilder op zijn best als ik donkerte ervaar en dan komt het aan het licht: dag. Wie iets herkent ademt zuurstof in. En dat vind ik een kado. Ik schilder zeer divers. Landschappen, bloemen, mensen in hun leefomgeving, (half)abstract vormgegeven gedachten ook woorden uit de bijbel. Adem in en kijk ervaar troost, of voel je aangesproken. Ik schilder graag ook in opdracht. Schilderijen te zien op Facebook, onder Lydia Kool te Rotterdam.

joly.kool@hetnet.nl

Corine Kraak, Dordrecht

Het is haar passie om plekken waar mensen wonen en werken kleur te geven, en subtiel of groots schilderingen aan te brengen. Sinds 1997 krijgt deze passie vorm door kleuradvies, creatieve workshops en decoratieschilderwerk toe te passen voor particulier en bedrijf. Kraak Decoreert is gevestigd in Dordrecht, maar werkt landelijk.
Verlangen naar verdieping en de zoektocht hoe dit te uiten in werk houdt haar bezig. Een vertaalslag maken die zowel prikkelend als bemoedigend is voor anderen en zichzelf is een uitdaging, en er is een leven lang om dat te leren...

info@kraakdecoreert.nl
www.kraakdecoreert.nl

Tjeerd Landman, Leeuwarden

In mijn landschappen en havengezichten tracht ik vanuit de werkelijkheid de essentie te vinden en deze extra accenten te geven. Hierdoor zoek ik naar een nieuwe werkelijkheid, waarin de figuratie nog bestaat maar waar ook abstracte elementen vorm krijgen. In de portretten streef ik naast de gelijkenis naar het emotioneel gevangen moment.
Verdeling van licht en donker speelt zowel in de landschappen, havens als de portretten een belangrijke rol.
De toon en het kleurgebruik in mijn schilderijen zijn tamelijk zwaarmoedig.
De namiddag, waarin de dag introvert wordt en de uren omsluit, heeft mijn voorkeur.

t.landman.1@kpnmail.nl
www.tjeerdlandman.nl

Andre de Leede, Gouda

In een heel eigen, gedetailleerde stijl schilder ik de polderlandschappen van het Groene Hart, kerkinterieurs en bloemen. Ik maak vrij werk, maar werk ook in opdracht.

Het zevenluik 'De Woning' is de eerste serie schilderijen waarin ik een thema uit de Bijbel heb uitgewerkt. De serie begint in de woestijn tussen stof en stenen en eindigt voor het binnenste van de Woning. Steeds dient een van de onderdelen of voorwerpen uit de tabernakel als basis voor een schilderij. Het eerste werk uit de serie is bijgaand afgebeeld.

Het is mogelijk het zevenluik te reserveren voor een expositie. Ook is er een boekje beschikbaar (zie website).

cadl@solcon.nl
www.andredeleede.nl

Roel Ottow, Apeldoorn

Opleiding academie Arnhem, sinds 1985 zelfstandig kunstenaar/ontwerper/illustrator. Werken in acrylverf, pastel en ecoline. Van abstractere verbeeldingen van gedachten tot en met concrete illustraties voor o.a. kinderbijbel 'Volg Mij'.

roel@ottow.nl
www.ottow.nl

Henk Pietersma, Leeuwarden

Maakt schilderijen op paneel, met toevoeging van lood en bladgoud n.a.v. Bijbelse thema’s. In november 2011 verscheen bij uitg. Jongbloed Heerenveen een boek met de titel ‘De goedheid op mijn tong gelegd’, waarin naast de integrale tekst van de Psalmen in de NBV-vertaling, van elke psalm een schilderij is afgebeeld. Psalmtekst en schilderij worden daarin verbonden door een poëtische tekst. Een PSALTER dus.
Momenteel werkt Henk Pietersma aan een serie schilderijen onder de titel ‘Het laatste Woord’ met als thema ‘het lijden van Jezus’.
Van zijn werk worden binnen hetzelfde toepassingsgebied als glas-in-lood-ramen ook monumentale glassvisuals gemaakt.

art@henkpietersma.nl
www.henkpietersma.nl

Ellen van Randeraat, Noordwijkerhout

In Rotterdam geboren en opgeleid aan Kunstnijverheidsschool en Kunstacademie ga ik na een periode van lesgeven mijn eigen artistieke weg.
lk noem mijn werk: dynamiek in kleur en schilder met paletmes en acryl. Dynamiek, kleur, vormgeving en zeggingskracht gebruik ik als beeldend materiaal. lnspiratie vind ik in de natuur, muziek en religie leidt tot spirituele reizen op doek.
lk ben voortdurend op zoek naar de essentie en beeldend onderweg. Als lid van Kunstkring'88 is een aantalvan mijn schilderijen via de kunstuitleen te huur.
Mijn enthousiasme voor schilderen deel ik met anderen door exposeren, het geven van les en workshops.

randeraat@lvcos.com
www.randeraat.eu

Jannie Slingerland, Beilen

Sinds een jaar of dertig ben ik bezig met beelden maken. De eerste tien jaren heb ik les gehad van professionele kunstenaars op de werkschuit in Gouda om daarna met de verworven kennis zelfstandig verder tegaan. Mijn grote inspiratiebronnen zijn onze Schepper en onze dochter.
Onze dochter is meervoudig gehandicapt geboren en de gevoelens die zij ons geeft probeer ik vorm te geven in klei en brons.
Geloof, Hoop en Liefde lopen als een rode draad door de beelden heen.
Ik maak ook beelden in opdracht.

info@slingerlandbeelden.nl
www.slingelandbeelden.nl

Douwe Sminia, Hilversum

Matteus 25 : 13a
Waakt dan.

Lukas 21 : 28
Hef uw hoofden omhoog want uw verlossing genaakt.

2 Petrus 3 : 12,13
Vol verwachting u spoedende naar de komst van de dag Gods terwille waarvan de hemelen brandende zullen vergaan en de elementen in vuur zullen wegsmelten wij verwachten echter naar zijn belofte nieuwe hemelen en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont.

sminia@filternet.nl
www.douwesminia.nl

Marijke Snoek, Kampen

Opleiding Academie Minerva Groningen

Mijn werk is in te delen in drie facetten:
1. Autonome werk: ‘Wij kunnen onze ziel alleen ontdekken door de spiegel van degenen die ons aankijken, er is geen diepte van het leven dan de diepte van het gemeenschappelijk leven’. (Paul Tillich, Duits theoloog en filosoof uit de 19 eeuw). De emotie van het menselijk gezicht fascineert mij. Het onderwerp gaat niet buiten mij zelf om: wat ik zie is als het ware het venster van mijn eigen bewustzijn. Wat heeft het gezicht van de ander mij te zeggen? Wat doe ik met de emoties van de ander? Ik word geraakt door beelden uit de media. Momentopnames van menselijke portretten.
2. Opdrachten: een christelijk thema of een portret(ten).
3. Het jaarthema van de CNV Kunst & Cultuur, sector Beeldende Kunst: zie foto.

marijke_snoek@hotmail.com
www.marijkesnoek.nl