Beeldend

Simone Stawicki, Huizen

Simone Stawicki’s werk bestaat voornamelijk uit schilderijen van acryl- of olieverf, maar ook monotypes en gemengde technieken. Het fascinerende van haar werk is dat het kleurrijk is met het gebruik van zwart en wit, grote kleurvlakken en gevoelige lijnen, op deze manier zoekt ze naar harmonie door tegenstelling. Met haar werk spreekt ze van ziel tot ziel, omdat kunst communicatie is in zijn meest directe vorm. Zij denkt na over God, de mens en maatschappij. De dingen die haar bezighouden zijn o.a. onrecht, liefde, de elementen en het licht. Kunst is visie.

stawicki.art@gmail.com
www.simonestawicki.com
www.atelierstawicki.nl

Caroline van de Vate-Lock, Zeewolde

Schilderen vanuit het hart, vanuit de beleving, vanuit wie je bent, hoe je voelt, proeft.
Uit verwondering, met eer aan de Schepper.

Geschilderd op linnen doeken (aluminium frame), met hoogwaardige acryl of olieverf. Herkenbaar is het licht wat in mijn werk terug komt. Het Licht geeft hoop weer, Gods aanwezigheid. Hij is er altijd; in mijn leven, in mijn schilderijen.
Ik geef schildercursus, waarin ik mensen begeleid in hun eigen schilderproces. Kunstdichtbundel ‘Wandelend in Zijn Licht’, gedichten van Rita Klapwijk bij schilderijen van Caroline. Inmiddels 2de druk. Schilderijen te zien in galeries,exposities, kunstmarkten. Werk aangekocht door particulieren, bedrijven in heel Nederland.

carolinevandevate-art@hotmail.com
www.vandevate.nl

Carla Verbeek, Driehuis

Als kind hield ik erg veel van tekenen. Mijn ouders hebben mij toen enige tijd op schilder en tekenles gedaan, bij de Haarlemse schilder Poppe Damave. Ongeveer 7 jaar geleden heb ik het opnieuw opgepakt en ben lessen gaan volgen van kunstenaars aan het kunstencentrum Velsen.
Schilderen, vrij werken met metalen en keramiek.
De natuur is mijn grote inspiratie bron. Daarnaast schilder ik graag kinderportretten.
Het werk op de foto is bewerkt en geoxideerd koper in combinatie met blad skeletten.
Ik heb nog geen eigen website maar op facebook staan meer foto’s.

carla_verbeek@hotmail.com

Wendela Verstoep, Polsbroek

Kwetsbaarheid en afhankelijkheid kijkt je met grote ogen aan. De stenen achtergrond versterkt het contrast van warm en koud, zacht en hard.

wendela@filternet.nl

Theo Vink, Sprang-Capelle

Galerie ‘UITDERAARD’
Aan de academie in Den Bosch maakte ik kennis met veel technieken. Ik studeerde af als grafisch ontwerper en ging als freelancer werken, ontwierp boekomslagen, affiches, logo’s en maakte op keramisch gebied o.a. kleinere en grotere wandplastieken voor scholen, kerken en zorgcentra. Ik maak uiteraard ook vrij werk. In mijn galerie is van alles te zien: schilderijen, etsen, aquarellen, pasteltekeningen en keramiek. Dat alles zowel figuratief als abstract. Bijbelse thema’s spelen in mijn werk een grote rol. Ik streef ernaar het verbeelde Woord zo dicht mogelijk bij de kijker te brengen.

tivink@hetnet.nl

Ans Voorthuijsen-Sminia, Ferwert, Friesland

Vertaler in beeld en tekst.
Visuele beelden, met name collages, in diverse technieken, en tekstvertalingen uit het Engels en Duits in het Nederlands, beide met als voornaamste bron het Woord van de Schepper van hemel en aarde.
De titel van bijgaande afbeelding is een belangrijk motto: “Waar de Geest van God is, daar is vrijheid”.

info@mevrouw-ans.nl
a.voorthuijsen.sminia@gmail.com
www.mevrouw-ans.nl

Sybe de Vos, Hoogeveen

Mijn basis kreeg ik op de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. In de periode 1991-1999 maakte ik in opdracht een collectie natuuraquarellen. Na ca. 25 jaar als grafisch vormgever te hebben gewerkt, heb ik ook de draad van het vrije werk weer opgepakt en ontstaat er een serie acrylschilderijen vanuit het hebreeuwse ‘AlefBeet’, waarmee het grootste deel van de Bijbel is geschreven. Elke letter is een aanknopingspunt om de wereld achter het Woord te ontdekken. Ook laat ik me door de vormen ervan meenemen op reis naar het onbekende…

Afbeelding: ‘Alef’ - Acryl, 50x60 cm - De Bijbel begint in Genesis 1 niet met de Alef, maar met de Beet, de tweede letter van het AlefBeet. Volgens de Joodse overlevering is de Alef is gereserveerd voor de Eeuwige zelf en staat daarmee buiten de geschapen werkelijkheid. Vanuit het spreken van de Eeuwige is alles geworden, dat geworden is (Johannes 1).

info@sjoeal.nl
Instagram
www.sjoeal.nl

Wilma Wagenaar, Oosterhout

Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, 1986
Sindsdien werkzaam als docent Beeldende Vorming en vrij kunstenaar.
Vanaf 2009 werk ik aan SeeYou, een project dat bestaat uit een groeiende verzameling portretten. Voor die portretten maak ik een combinatie van tekeningen, olieverf en digitale technieken, gebruik makend van handschrift, teksten en/of visuele elementen die de geportretteerde zelf aandraagt. Uit de dialoog tussen die elementen ontstaat een geheel dat de essentie van de geportretteerde voelbaar maakt.

kunst@wilmawagenaar.nl
www.wilmawagenaar.nl

Menja Weide, Lelystad

Menja Weide (1958), autodidact. Specialismen: zwart/wit portretten, grote expressieve kleurrijke bloemen en verhalende schilderijen. Tevens beeldend actief met recyclematerialen.
Naast schilderen heeft ze veel aandacht voor maatschappij en milieu, en wil door middel van haar kunst de mensen niet alleen de schoonheid van de schepping laten zien, maar ook attenderen op de misstanden die er in de wereld zijn. In een aantal van haar schilderijen vind je zulke maatschappelijke problemen terug, zoals bijvoorbeeld in de schilderijen “Verschil” en “de Pop”. Haar zorg voor het milieu vind je terug in de materialen die ze gebruikt, en haar recyclekunst.

m.weide@kpnplanet.nl
www.menjaweide.eu
www.recyclekunst.eu

Désirée Weijtenburg-Lamet, Krimpen aan den IJssel

Sinds mijn afstuderen in 2001 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam maak ik schilderijen met aquarelverf, olieverf en acrylverf en experimenteer ik met allerlei materialen en technieken. Heel belangrijk zijn voor mij de kleuren en de sfeer van een schilderij. Ik laat me inspireren door de natuur, waarvan ik foto’s maak en op eigen wijze weer vervorm naar een abstract of (semi-) figuratief beeld.
Daarnaast schilder ik met acryl intuïtief onderwerpen vanuit mijn geloofsbeleving of gerichte onderwerpen vanuit een opdracht.

desiree@weijtenburg.nl
www.weijtenburg.nl/desiree