Beeldend

Greetje van den Akker, Den Haag

‘In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en sinds 2008 woon en werk ik in Den Haag. Ik maak werk in gemengde technieken, vrij werk of gemaakt nav een [bijbels] thema.
Regelmatig wordt mijn werk gebruikt voor ‘kunst in de kerk’.

greetjevdakker@gmail.com
www.greetjevdakker.exto.nl

Henriëtte Alexander, Doorn

Opleiding: HBO lerarenopleiding tekenen/textiele vakken.
Cursussen: schilderen Gooise Academie, boetseerbegeleiding, digitale grafische vormgeving en beeldbewerken.
Technieken: schilderen / mixed media, boetseren - bronzen sculpturen, digital art – prints op papier, textiel en alluminium.
Thematiek: interactie tussen mensen, schepping, bijbel.

alexander.h@planet.nl
www.henriettealexander.nl

Josefien Alkema, Huizinge

Ik maak schilderijen en tekeningen in verschillende technieken, o.a. olie en acrylverf, krijt en inkt. Het landschap is een motief dat blijft, beleving van ruimte en vrijheid en een spiegel van de ziel: sferen, stormen, licht en donker. De beweging en het licht zijn de bepalende elementen in mijn werk, waardoor het zich op de grens van abstractie en figuratie beweegt.

Een andere laag in mijn beleving van het landschap is het besef dat het een plaats is waar levens zich afspelen, waar herinneringen en emoties aan verbonden zijn. Een onzichtbare wereld van ervaringen, wat beeldend een impact heeft.

info@josefienalkema.nl
www.josefienalkema.nl

Greetje Baars, Driebergen

Opleiding: HKU Utrecht.
Er wordt gewerkt met acryl op doek:
In de overweldigende natuur beheerst je een gevoel van grootsheid.En de tijd valt daar weg. We komen dan dichter bij de essentie der dingen en ervaren onze vergankelijkheid.

Dat hebben we nodig om gevoelig te kunnen zijn voor die andere werkelijkheid.Er bestaat dan iets dat veel groter is dan wij,dan ons verlies, dan ons verdriet. We worden geconfronteerd met ons diepste verlangen: de aanraking van de levende God.

info@greetjebaars.nl
www.greetjebaars.nl

Tineke van den Berg, Nieuw- Loosdrecht

Opleiding schilderen en grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva te Groningen.
Maakt schetsen in aquarel van landschappen, stadsgezichten, portretten en tekent die over op een triplexplaat. Daarvanaf drukt ze haar prenten in kleur, laag over laag. Daarbij werkt ze volgens de reductiemethode, waardoor de plaat na afloop helemaal kaalgesneden is; herdruk is dus niet mogelijk, de oplage is beperkt.
Lichtval en de werking van kleuren op elkaar zijn voor haar belangrijk.
Ze is lid van het Landelijk Kunstenaars Genootschap ‘De Ploegh’ en van de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers ‘Holt’.

tinekevandenb@gmail.com
www.tinekevandenberg.com

Marjan Beuker, Leeuwarden

Marjan Beuker is helemaal gefascineerd door licht en water. Licht is voor haar synoniem voor warmte en geborgenheid. Water staat voor vrijheid en verlangen. Het zijn elementen die telkens weer terug komen in haar werk. Direct of in afgeleide vorm. Het licht zie je bijvoorbeeld terug in helder kleurgebruik. Water uit zich in veel blauwe tonen, doorzichtigheid, zwevende beelden, vertekeningen, beweging en herhaling”.

“Inhoudelijk wordt ze geïnspireerd door de wereld en de mensen om haar heen. Haar drijvende kracht is haar streven om de toeschouwer zich te laten verwonderen. Zij vind het leuk om in haar kunst vragen te stellen of mensen op het verkeerde been te zetten”.

info@marjanbeuker.nl
www.marjanbeuker.nl

Douwe Boersma, Sauwerd

Sinds 1995 bezig met het bouwen van diverse objecten. Mijn werk behoeft niet noodzakelijkerwijs mooi te zijn, maar symboliseren veelal bijbelse, dan wel religieuze thema`s. Ik noem het vaak illustraties van een bijbeltekst. Daarnaast schilder ik scheepsportretten, veelal in opdracht. Heb binnen kerkelijke kringen diverse exposities gehouden. Ik ben autodidact en ben van beroep scheepsbouwer en schipper geweest.

boersma.douwe@gmail.com

Anna Boersma, Amsterdam

Verlangend ben ik om met kleur, vorm te geven aan mijn verwondering over de schepping en haar Schepper.
Zoekend ontdek ik het verschillende materiaal wat ik hier voor mag gebruiken.

Techniek: schilderen, acryl en gemengde techniek
Exposities: oa in kerken
Opdrachten: particulieren/kerken
Publicaties: nav exposities in tijdschriften, kerkbladen en Expressie

aboersma58@gmail.com
www.christelijke-kunst.nl

Marijke Bolt, Almere

Marijke Bolt houdt zich als beeldend kunstenaar vooral bezig met beeldhouwen, tekenen en textiele werkvormen.
In haar ruime atelier geeft ze les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast maakt ze vrij werk en in opdracht.
Haar werk is meestal gestileerd of geabstraheerd en wordt gekenmerkt door ronde, organische vormen en vloeiende lijnen. Met een beeld geeft Marijke uiting aan gedachten of gebeurtenissen die te maken hebben met menselijke relaties en gevoelens die daarbij worden opgeroepen. Bij dit proces speelt haar geloof in God een belangrijke rol.

marijkebolt1@gmail.com
www.sculpturesandimages.nl

Grady van den Bosch, Huizen

Mijn beeldend werk is divers: beelden met fotografische middelen, willekeurige materialen, video en videoanimatie, en in de vorm van installaties. Ik leg toevallig gevonden of bewust gekozen of gecomponeerde beelden vast, vanwege een symboliek of symbolische fascinatie. Soms vanwege een esthetische fascinatie, of als ongepolijste momentuitsnede. Zoals wat ik vind op straat of op bouwplaatsen. Het gaat om zoektochten, of onderzoeken, of juist om credo’s. Vaak gebruik ik de mobiele telefoon. Mijn werk is conceptueel, veelal christelijk religieus van thematiek. Soms combineer ik beeld met poëzie.
Opleiding: Docent Muziek, Master Kunsteducatie, diversen CNV Kunst & Cultuur en Christian Artists Seminar.

gradyvandenbosch@kpnmail.nl
www.gradyvandenbosch.nl