Podiumkunsten

Deksels! Theater, Leeuwarden

Deksels! Theater produceert clownsvoorstellingen met een boodschap. De lichtheid en de humor van de clown staan voorop, maar tegelijkertijd zit er enige diepte en inhoud in de voorstellingen. Arthur Pirenne en Jan-Willem Plutschouw, de gezichten achter Deksels! Theater, laten zich bij het maken van de voorstellingen inspireren door Bijbelse, universele waarden zoals liefde, verzoening en verbinding. Humor en geloof staan vaak op gespannen voet, maar Pirenne en Plutschouw weten deze zaken goed te combineren, juist doordat zij zich niet intellectueel boven de materie stellen. Door zich op te stellen als de ‘underdog’, die van de naïeve en ontwapenende kluns, kunnen zij heilige huisjes en moeilijke (religieuze) thema’s op een positieve manier benaderen die niet spottend is maar desondanks toch tot nadenken stemt. Laat u verrassen, verwonderen en ontroeren door dit vrolijke en ontwapenende duo. Kijk voor meer informatie de website van Deksels! Theater.

arthurpirenne8@gmail.com
jwplutschouw@hotmail.com
www.dekselstheater.nl

Desiree van Drongelen, Almere

Sinds mijn afstuderen aan de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1994) ben ik actief in Europa als professioneel danser, docent en choreografe. Sinds 1997 ben ik verbonden aan Stichting Christian Dance Company, waar ik sinds een aantal jaren de functie van directeur vervul.
Veel van mijn werk is op aanvraag of komt tot stand vanuit contacten en samenwerking met organisaties. Op persoonlijke titel en via de stichting word ik vaak gevraagd om te dansen of te doceren in kerken, op conferenties en seminars. Daarnaast geef ik les aan amateurs en professionals. Begeleid ik docenten en choreografen en maak ik avondvullende theatervoorstellingen, waarin Gods Woord centraal staat. Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor de Company, het trainee programma, workshops en het opzetten van amateur dans.
Als bestuurslid Podiumkunst van CNV kunst & Cultuur zet ik me in voor podium kunstenaars in Nederland. Daarnaast ben ik een actief bestuurslid voor het Christian Artist Seminar en schrijver voor SIGNS, het magazine voor en van Kunstenaars.

Innovo Theater in Beweging

De essentie van het Evangelie op een treffende wijze uitbeelden. Hier doen we het voor: eigentijdse, blijvende indrukken geven van bijbelse verhalen en principes. De Franse mimestijl en dans zijn hiervoor onze taal. Wij zijn verbonden aan het internationale Innovo Conservatory of Physical Theatre. Bij deze toegankelijke kunstvorm beleeft en maakt de toeschouwer als het ware zelf het verhaal, waarbij vooroordelen die vaak aan woorden kleven, omzeild worden. Nodig ons uit voor een avondvullend programma, mimestukken tijdens kerkdiensten, festivals, mime- en bijbelworkshops.

info@innovotheater.nl
www.innovotheater.nl

Marco Olden, Almelo

M.A.R.C. Movement
Mijn naam is Marco Olden.
Ik ben ruim 20 jaar mimespeler.
Ik heb in die jaren een mime en dans groep gehad.
Toen dit stopte ben ik solo verder.
Mijn eigen vaardigheden als mimespeler komen voort uit Mimestry, nu heet het Innovo Physical Theatre.
Ik werk nog regelmatig samen met Innovo Theater in Beweging. Ik geef workshops, solo optredens en Choreografeer stukken voor groepen.

M.A.R.C. Movement staat voor Mime Art Reflecting Christ.
Ik hoop dat mensen door de movement (Beweging) heen iets van God ontdekken.

m.a.r.c.art.mime@gmail.com

Arthur Pirenne, Leeuwarden

Arthur Pirenne; acteur, theatermaker, performer, maar vooral: CLOWN.

Al bijna 25 jaar is Arthur Pirenne bezig met het ontdekken en steeds weer gestalte geven aan deze magische figuur van de clown en met dat wat dit personage aan vrolijkheid en lichtheid teweeg brengt.
Hij heeft zijn clown al in verschillende gedaanten en op zeer vele plaatsen mogen inzetten;
Al 13 jaar als cliniclown, voor moeilijk lerende kinderen, voor verstandelijk gehandicapten, en via een webcam, voor kinderen die ernstig ziek thuis zijn.
Via de stichting Art for All in Rwanda, Thailand en Zuid Afrika.
Zeven maal via de stichting MCCEE in Oezbekistan.
Via de EO voor de TV serie “Elly en de Wiebelwagen”.
Als entertainer speelde hij vele clown gerelateerde typetjes en personages op honderden bedrijfsfeesten en straattheaterfestivals in binnen- en buitenland.

arthurpirenne@kpnmail.nl
www.stichtingclownswerk.nl
www.mennekepirenneke.nl
www.arthurpirenne.nl

Rudy Pos, Gouda

Mijn naam is Rudy Pos, geboren in Benthuizen en sinds 1998 woonachtig in Gouda.

Enige jaren geleden kreeg ik visie om een podiumgroep te starten; aan de hand van Jer 18:6b: ‘...Zie, zoals de klei in de hand van de pottenbakker, zo bent u in Mijn hand, huis van Israël.’ begon het met de naam Revision, uiteindelijk is dit VoRM geworden.

VoRM wil, dmv uiteenlopende vormen van kunst iets van het rijke Evangelie delen. Het gaat niet om het nivo van de kunst, maar om het feit dat men zich wil ‘laten’ vormen in die beoefende kunst.

r-pos0@tele2.nl

Lody Ratsma - LODIES theater, Odijk

Komisch & interactief (straat) theater

Lody speelt o.a. de voorstelling Camino.
Camino is op pelgrimstocht. Onderweg ontmoet hij mensen met wie hij graag iets wil delen namelijk zijn metershoge Passiebloem. Hij opent de bloem (circa 3,5 meter doorsnede) en nodigt van jong tot oud uit om na een ritueel met een zelf gevouwen bekertje plaats te nemen in de bloem.

Lody Ratsma is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Zijn doel is het veroorzaken van theatrale gebeurtenissen die je niet gauw vergeet. Samen met onbekende mensen beleeft men een avontuur en voelt zich verbonden met de omstanders. De voorstellingen zijn humoristisch en nodigen uit tot meedoen.

info@lodies.nl
www.lodies.nl

Christine Reitsema- te Velde, Zwolle

Sinds vijf jaar ben ik bezig met aanbiddingsdans, ik dans vanuit mijn hart en relatie met God.
Dansen is voor mij helemaal afhankelijk zijn van God.
God heeft dans in mijn hart gelegd en Hij laat het vorm krijgen en geeft mij de vrijheid om het te uiten.
Door te dansen voor Hem kan ik Hem aanbidden om wie Hij is met alles wat ik ben.
God is het zo waard dat wij Hem aanbidden.
Gedurende het seizoen geef ik les aan twee aanbiddingsdansen groepen Kadosh & Shalom.
Deze dansgroepen bieden een veilige plek om een begin te maken of te groeien in dans voor God.
Daarnaast geef ik af en toe een workshop of dans ik tijdens een kerkdienst of andere samenkomst.

christinetevelde@hotmail.com
www.aanbiddingsdans.nl

Hans Savert, Eindhoven

Hans maakt theater/cabaret op maat voor bedrijven en instellingen. Dit kan variëren van korte maatwerk acts tot complete multimediale voorstellingen met meerdere acteurs. Ook verzorgt Hans animaties op bijeenkomsten, al of niet op maat. Zijn specialiteit is het verzorgen van ‘fake speaches’. Dit is een serieus startende toespraak als ‘deskundige’ op een bijeenkomst. In de loop van de tijd blijkt deze deskundige echter toch niet zo deskundig te zijn. Uiteindelijk verandert de toespraak in een comedy act. Hilariteit gegarandeerd.
Ook de rol van ‘Zijne majesteit de koningin’, een stem en spelimitatie van koningin Beatrix, is een veelgespeelde act.

info@act-ing.nl
www.act-ing.nl